Al decennia een Breda's begrip in de ontwikkeling en exploitatie van monumentaal vastgoed

< Terug naar nieuwsoverzicht

Persbericht: De Pree Group en AB InBev treffen gezamenlijke maatregelen voor Bredase horeca.

Verhuurder De Pree Group en Bierbrouwerij AB InBev trekken gezamenlijk op om de Bredase, door overheid gesloten, horeca een helpende hand toe te reiken. De afgelopen weken hebben er vruchtbare gesprekken plaatsgevonden tussen beide partijen. Daaruit zijn gezamenlijke noodmaatregelen gekomen waarin zowel De Pree Group als AB InBev een korting geven op de huur van de maanden april en mei, dit om de Bredase horecaondernemers te steunen, die gesloten zijn vanwege COVID-19.  

Eerder trof Bierbrouwerij AB InBev al een regeling met andere pandeigenaren om te komen tot kwijtschelding van 2/3 van de huur aan horecaondernemers die panden van AB InBev huren. Ook de horecaondernemers die rechtstreeks van De Pree Group huren, kunnen op ondersteuning rekenen. De Pree Group geeft bij deze horecahuurders, die gesloten zijn door de Covid-19 crisis, op maatwerk een korting op de huur die kan oplopen tot 50%.  

Door onder andere de omvang van de portefeuille van De Pree Group en het vormen van maatregelen voor zowel directe als indirecte horecahuurders was meer tijd nodig voor beide partijen om tot goede afspraken te komen. De grondslag van deze afspraken is het voorzetten en verstevigen van de toekomstige inhuurrelatie tussen De Pree Group en Bierbrouwerij AB InBev. Een belangrijk onderdeel wat De Pree Group in staat stelt om ook korting te geven op de huur van de horecahuurders, die van overheidswege gesloten zijn. Met deze regelingen willen De Pree Group en AB InBev de horeca lucht geven tijdens de sluitingsperiode.

Fotografie: AB InBev

Delen: