Ontwikkeling en onderhoud van monumentaal vastgoed. Onderdeel van De Pree Group.

< Terug naar projectoverzicht

Realisatie nieuwe bovenwoning Visserstraat.

Kleine renovatie pakt groter uit.

Per 1 maart 2019 zou de vorige bewoner van het oude, maar gezellige appartementje in een van de panden aan de Visserstraat vertrekken. Na meer dan 5 jaar was het tijd voor een nieuwe fase. Nooit hadden wij voorzien dat dit ook voor de woning zelf zou gelden. 

Met name de badkamer was aan vervanging toe. Samen met wat andere kleine werkzaamheden, waren we van plan deze eruit te slopen en een nieuwe te realiseren. Ter plaatse, in een lege en kale woning, bleek de situatie anders dan vooraf gedacht. Het hoofd van onze TD besloot de badkamer elders te plaatsen wat ook de keuken ten goede kwam, en begon met slopen. Dit was het begin van een reeks gebeurtenissen die onomkeerbaar bleken en binnen no time was de volledige woning gestript en was er één grote ruimte zichtbaar.

Ook voor ons zelf was het een complete verrassing wat er allemaal aan ruimte tevoorschijn kwam. Er werd een compleet nieuw plan gemaakt om een hele nieuwe woning te realiseren met een nieuwe indeling, nieuwe wanden, nieuwe badkamer en keuken, ook het plafond werd verhoogd.

De woning was echter al verhuurd aan een nieuwe huurder. Deze had de woning gezien en gehuurd in oude staat. Hij kon zijn ogen niet geloven tijdens een van de bezoekjes aan de bouwlocatie: “de laatste keer dat ik heb gekeken, herkende ik het niet eens terug, fantastisch werk!”. 

Eind april is de woning opgeleverd.

Delen: