Al decennia een Breda's begrip in de ontwikkeling en exploitatie van monumentaal vastgoed

< Terug naar nieuwsoverzicht

Bijzondere muurschilderingen in een pand aan de Haagdijk.

Fresco’s onder het stof.

Het kunstwerk kwam tevoorschijn tijdens sloop werkzaamheden; het zat verborgen achter wandtegels. Minstens vijftien jaar stond het fraaie pand uit 1613 al leeg. We besloten om het pand te strippen en zoveel mogelijk in oude staat te herstellen. We zagen het pas toen de sloper klaar was. Gelukkig waren die tegels niet goed gelijmd, waardoor de boel redelijk ongeschonden tevoorschijn is gekomen. Op de schildering zijn onder meer een bloemstuk, een poes en enkele vogels te zien. De afbeeldingen zijn opvallend gedetailleerd. Ook de deskundigen van monumententoezicht waren onder de indruk. Vervolgens hebben we er voor gekozen om de schilderingen te verwerken in de nieuwbouw. Om ze goed te bewaren hebben we ze beschermd met glas op een manier dat ze een eye-catcher worden in de zaak van de nieuwe ondernemer.

Delen: